Horisontalt oppadgående

De siste dagene, eller skal jeg si nettene, har jeg vært plaget av sterke smerter på venstre side av underkjeven. Jeg ante tidlig at det er visdomstannen som har begynt å bli for innpåsliten.

I dag ble det ringerunde for å finne en tannlege som kunne ta meg inn fortest mulig, etter at jeg ikke fikk mer enn 3 timer søvn og var oppe rundt klokken 2 for å finne smertestillende. Endte med paracet som ikke hjalp noe særlig. Tannlegebesøk måtte det bli, enten jeg liker det eller ikke.

Tror alle har dårlige erfaringer med skoletannleger. I mitt tilfelle er det så ille at jeg blir kvalm bare jeg tenker at jeg skal til tannlegen. Derfor har jeg ikke vært hos tannlege siden 17-årsalderen. Da jeg fikk innkalling som 18-åring avlyste jeg timen. Ja, jeg vet det var fryktelig dumt og uansvarlig gjort, men… jeg er livredd tannleger! Siden har det dessverre ikke blitt noe tannlegebesøk. Jeg gremmes når jeg tenker på hvor mye en tannlege potensielt vil finne, og hvor dyrt det kommer til å bli. men i dag var det ikke noe valg lenger.

Til slutt fant vi en tannlege i nærområdet som kunne ta meg inn med det samme. Da jeg kom fylte jeg ut skjema som spurte om helse, sykdommer, osv. Fylte ut så godt jeg kunne mens jeg ventet, om  både allergier, migrene og psykiske problemer samt hvilke medisiner jeg går på. Da jeg kom inn bar det rett til røntgen. Det er det som er noe av det verste med å gå til tannlegen. Jeg husker disse plastbrikkene vi alle har bitt på, som har gnaget seg inn i tannkjøttet og gitt oss brekninger. Grunnet «det andre» har jeg noe overømfintlige sanser, og jeg har store problemer med å ha ting i munnen. Til tross for at jeg opplyser tannleger om dette, har flere insistert på å gi meg voksenstørrelsen, noe som ender med oppkast og tårer og generelt ubehag, og at det gir meg barnestørrelsen likevel. Da jeg brakte dette på bane med tannpleieren sa hun at «å, nei, slik bruker vi ikke her. Her er det en maskin som går rundt hodet ditt!». Jeg ble geleidet inn på et lite rom, bedt om å bite på en pinne, og ut gikk hun og skrudde den på. Så ble jeg ledet inn til tannlegen.

Tannlegen var en hyggelig dame i 30-årene. Takk gud! Det ble med en gang konstantert at joda, visdomstannen MÅ ut, så fort som mulig. Og jeg burde egentlig bare ta den andre, på høyre side, med det samme. For; de kommer ut horisontalt, og i tillegg inn mot jekselene foran. Den høyre gjør ikke vondt, men har allerede kommet i kontakt med tannen foran. I tillegg har jeg en takk som er brukket (tygget på noe hardt i julen, men har prøvd å holde det så rent som mulig), og der er det et ganske stort hull som kanskje, kanskje må rotfylles. Grøsser bare ved tanken. Jeg har også et hull på høyre siden.

Fikk midlertidig fylling i det store hullet, og time på mandag for å borre det da. Henvisning er sendt til oralkirurg, for her er det ikke snakk om å prøve å trekke visdomstannen engang. Håper ikke jeg må vente for lenge!

Er det noen som har erfaring med å kirurgisk fjerne visdomstenner? Jeg glemte å spørre om narkose og lystgass, men vil helst ha full narkose om jeg kan. Tenkte jeg kan ta begge samtidig; de oppe er kommet fullt ut, og er ikke problematiske.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s